Vill du ha en badrumsrenovering?

Önskar du dig nya, fina ytor i badrummet? Är det flera år sedan ditt badrum såg röken av en renovering? Det finns mycket nytt inom badrumsinredning som är snyggt. I år ser vi en hel del färgglatt kakel och som har andra former än de typiska kvadratiska eller rektangulära formerna. Bara om man är van vid hantverk och har gjort tidigare renoveringar kan man renovera om badrummet. Det är många saker som endast en professionell hantverkare kan göra, som rätt lutning på badrumsgolvet för att vatnet ska rinna åt rätt håll, liksom fuktspärr i badrum som förhindrar vattnet att skada badrummet.

Riva är riskabelt om man inte vet hur man ska göra

Även en rivning av badrummet kan vara svårt att genomföra om man inte är en professionell hantverkare och har rivit inredning tidigare. Man kan bland anant skada sig själv, eller skada köket ännu mer om man inte vet hur man ska gå tillväga. Dessutom är det en hel del elektriska sladdar och kablar som är farliga att riva ut på egen hand och som lekman. Det är också svårt att dra om rör om man skulle vilja flytta på handfat, badkar eller duchen. Till det krävs en erfaren VVS-montör.

Anlitar du en hantverksfirma, välj då en med totalentreprenad

Det bästa man kan göra om man vill anlita proffs, är att anlita en hantverksfirma som erbjuder totalentreprenad. På det sättet slipper du agera egen byggherre och planera när de olika hantverkarna ska komma in i arbetet och göra sin sak. Om du någon gång har anlitat hantverkare som aldrig svara när du ringer och ringer, vet du hur fustrerande det är att få tag i dem. Det vill man inte. Då är det bättre att anlita hantverkare som kan sköta det själva. Det gäller att anlita hantverkare som erbjuder en totalentreprenad. Då planerar de själva inom företaget hur de gör för att slutföra arbetet med badrumsrenoveringen. Du får en kontaktperson som ser till att hålla dig uppdaterad med allt som gäller badrumsrenoveringen.

Finns 1000-tals hantverkarfirmor i Stockholm – vilka ska du välja?

Det finns så många hantverksfirmor bara i Stockholm, vilka ska man välja bland alla dem? Vad är viktigt när man anlitar ett företag som ska ta hand om hela renoveringen av ett badrum? Att de är utbildade inom det som de ska arbeta med, är väl det minsta man kan begära, men om de har tagit viktiga certifikat, visar det på att de är ambitiösa och vill lära sig nytt. Har de också ansvarsförsäkring, visar det att de tar ansvar för om något händer under arbetets gång. Har de nöjd-kund-garanti visar det att de är måna om att deras kunder ska bli nöjda. Läs mer här om hantverkare i Stockholm.

23 Oct 2018