Vem bör helst laga betonggolv?

Det finns många förslag på hur du kan gå tillväga för att laga betonggolv. Men den riktigt stora frågan är om du verkligen vill ge dig på det alldeles själv?

Har du aldrig haft att göra med betong tidigare i livet kan idén om att laga ett betonggolv på egen hand förefalla lite väl fruktlös. Det är lätt att bli överambitiös och tycka att man klarar allt själv. Det ser ju så enkelt ut när man tittar på en video. Kolla på ett klipp på YouTube så ordnar sig allt, kanske man tänker.

Men är det verkligen så? Är det så lätt att göra saker själv när det är första gången? Tycker du att det känns lite vanskligt så är det bättre att anlita en firma som gör jobbet åt dig. Då kan du passa på att titta på när de arbetar så kanske du vågar dig på det själv nästa gång. Eller så inser du att det är något för experter.

Laga betonggolv gör man tack och lov inte så ofta

Det är inte alltför ofta du behöver laga betonggolv i ditt hus, men ibland händer det. Det kan till exempel i garaget ha bildats spår som sjunker ner. Eller så har det blivit sprickor som är oroväckande stora. Där samlas all möjligt skräp och det kan bli ett tillhåll för vatten vilket inte alltid är så bra.

Det finns pålitliga företag som inte gör annat än att laga sprickor i betong dagarna i ända. Inte bara i små hus utan på offentliga platser och i stora byggnader. Tänk bara så många P-hus i betong det finns!

8 Nov 2022