Ved för kaminen i Stockholm

Om du har en eldstad för vedeldning i din bostad i Stockholm så boka in sotaren för en översyn. Sen är det bara att beställa ved och få den levererad hem.

Tycker du att det är svårt att få tag på ved i Stockholm, eller att forsla hem den när du väl hittat ett ställe att köpa den? Då har du inte hittat rätt ställe. Det finns faktiskt vedleverantörer som erbjuder billig ved i Stockholm och som dessutom levererar den hem till dig alldeles gratis.

Visst låter det bra? Det är inte heller vilken gammal fuktig skitved som helst, utan ved som lagrats tills den är riktigt torr. Den kommer att brinna hur fint som helst, utan onödig och besvärande rök. Förutom att torr ved ryker mindre så ger den förresten också bättre värme.

Hur många säckar ved har du plats till?

Om du har en eldstad, kanske en gammal kakelugn, som du inte använt på länge så bör du förstås börja med att kontakta en skorstensfejarmästare, alltså en sotare. Han kommer att se över både eldstaden och skorstenen och kanske även provtrycka för att se att det hela håller måttet. Annars kan det ta en ände med förskräckelse när du börja elda.

När sotaren har gett sitt klartecken så är det bara att beställa ved. Ange hur många säckar à 40 liter som du önskar. Har du plats att förvara den så är det lika bra att ta till och beställa några tiotals säckar. Då kommer du kunna njuta vid brasan eller kaminen många kvällar framöver.

6 Oct 2022