Varför inte bygga en bastu på tomten?

Den som tycker om att bada bastu, kan bygga en sådan på den egna tomten om man har en sådan. Det viktigaste att tänka på är att du får bygga en sådan utan bygglov, såvida du redan har en villa på tomten, eller ett parhus. Det som är bra med ett Attfallshus, jämfört med en Friggebod, som inte heller kräver något bygglov för att bygga, är att ett Attefallshus är både större, högre och att du kan dra vatten- och avloppsrör till den. Kan det blir bättre om du skulle önska dig en bastu på tomten? Vi tror inte det. Här kommer några förslag som du kan göra med ditt Attegallshus.

Bastu

En bastu är ett bra alternativ på hur du skulle vilja använda Attefallshuset. Det som är bra är att du får dra avlopps- och vattenrör till Attefallshuset. Och det kan man behöva om man vill använda den som en bastu. I coh emd att du får bygga den i 25 kvadratmeter stor stuga, kan du bygga en rejäl bastudel, plus ett omklädningsrum som du kan möblera med soffa, fåtöljer och bord där du kan sitta under tiden eller efteråt och slappa efter bastubadet. Där får du även möjlighet att möblera med förvaringsmöbler som man kanske vill utnyttja när man klär om.

Bastu med gäststuga

Eftersom du får bygga ett Attefallshus med en nockhöjd på 4 meter, kan du dela Attefallshuset i två delar och bygga bastu i den ena delen, medan du bygger ett omklädningsrum i den andra delen. I den delen kan du bygga ett sovloft och får på så sätt en gäststuga som du kan utnyttja om ni får gäster som vill sova över. 

Garage

Behvöer du ett stort garage? Då kan du använda ditt Attefallshus till ett stort och rynligt garage. Den som gillar att meka och tvätta bilen kan bygga en alldeles egen bilverkstad, med möjlighet att höja bilen och meka med den underifrån. Du kan dra ditt eget vatten till garaget och tvätta bilen närhelst du önskar det. Du kommer att kunna parkera minst två bilar i ditt Attefallshus-garage om du så önskar.

Uthus

Behöver dui i stälelt ditt Attefallshus som ett uthus, för ved, förvaring och en snickarbänk, kan du det. Då kan du till och med bygga ett litet kök där du kan ta och fika som en arbetspaus, när du behöver det. Eller som ett mindre hemmakontor. Vill du bygga Attefalslhuset själv från grunden? Om inte kan du läsa här: http://www.attefallshusstockholm.nu.

19 Dec 2018