Vägmarkeringar skapar ordning och reda

Har du någonsin besökt en större bygghandel så vet du också vilket kaos det kan vara på parkeringen. Särskilt under helgerna och i synnerhet inför semestern. Bilar trängs, oklarheter om var parkeringar börjar och var de slutar, personer som bär tungt, kundvagnar och barn som springer runt - allt detta är vanligt förekommande. Det gör att många tappar sugen. Inte nog med att det handlar om ett organiserat kaos inne i byggaffären - var är virket, var finns verktygen, har någon sett VVS-avdelningen? - och där köerna slingrar sig som ormar mellan hyllorna.

Ska man dessutom tvingas åka omkring i jakt på en parkering och bli irriterad redan innan man tagit sig in i affären - ja, då blir det etter värre och det är inte ovanligt att se hur många kunder vänder redan vid åsynen av alla bilar. Man får väl handla någon annan gång eller någon annanstans då? Ja, det är en möjlighet.

En annan sådan handlar dock om att man organiserar parkeringen och gör den mer lättbegriplig. Något som sker genom vägmarkeringar. Vägmarkeringar som tydligt kan visa var alla parkeringsfickor finns, vilka som är öronmärkta för handikappade och för barnfamiljer (om sådana erbjuds), samt vilka som passar större fordon.

Vägmarkeringar på en sådan parkering kan även ange hastighet - vilket sällan behövs då man inte kan, eller får, köra så fort - samt färdriktningar. Det senare är intressant och något som skulle skapa betydligt bättre förståelse mellan varje bilist. Att jämföra med de vägmarkeringar som finns i ett parkeringshus där du endast får åka åt ett håll och där du - om du inte hittar någon parkering - får fortsätta cirkulera.

Ett sådant system skulle vara till stor fördel även vid en bygghandel då mycket av den totala anarkin säkerligen skulle försvinna. Dessutom skulle man kunna sätta ut tydliga övergångsställen och därmed förhindra riskerna som finns i att köra på någon.

Vilket företag anlitar ni?

Hållbara vägmarkeringar är ett måste. På samma sätt som efter våra större vägar så bör de markeringar som målas på en parkering även de stå emot tidens tand. Det innebär att företaget man anlitar ska ha god kunskap, rätt utrustning och rätt typ av erfarenhet. Val av företag blir viktigt och här kan man specifikt söka efter de tre punkter vi ovan nämnde för att hitta rätt.

Man kan även se till miljön. Arbetar företaget med miljövänliga maskiner, vilken typ av färg används och gör man för att ta bort de - eventuellt - gamla vägmarkeringar som ligger kvar? Kolla upp det innan.

På det stora hela dock: viktigast är att de större bygghandlarna börjar inse värdet av att organisera upp sina parkeringar. Det finns en stor vinst i slutändan. Med tanke på hur många som ger upp och åker någon annanstans då de upptäcker den kaotiska stämningen så finns det ganska många sköna slantar man går miste om varje lördag- och söndag. Slantar som bättre vägmarkeringar skulle kunna se till att de hamnade i den egna kassan.

Läs mer om vägmarkeringar: http://www.vägmarkeringar.nu.

1 Sep 2018