Vad har hänt med golvet?

Det är fantastiskt att kunna slipa ett golv och sedan påföra en ny behandling av något slag. Men ta reda på om ditt golv är slipningsbart innan du ger dig på det med en golvslipningsmaskin.

Du bor i Stockholm. Du tycker att du är händig. Du tittar på ett hemmafixar-program på tv och tycker att: det där ser ju inte så svårt ut. Efter en tur till bygghandeln är du hemma med en golvslipningsmaskin och den nya fina, ljusgrå golvfärgen som du ska påföra efter slipningen.

Glatt går du i gång med slipningsarbetet medan dammet yr. När du stannar till ser du något märkligt. Ytan är nämligen helt borta och det är också laminatgolvet helt och hållet på flera ställen. Du ringer din kompis som är snickare för att fråga om golvet ska se ut så. Trettio sekunder senare får du inse två saker. Golvslipning är inte något för dig och laminatgolv går inte att slipa.

Anlita någon som är kunnig

Om du inte är kunnig inom ett område som golvslipning, eller inte vill och orkar, så ska du anlita någon som arbetar inom golvslipning. Du kanske tycker att det låter onödigt dyrt för en slipning men det är en åtgärd som är svårare än vad du kan tro. För det kräver ett mycket speciellt handlag för att jobbet ska gå snabbt och bli rätt. Golvets yta måste bli jämn, för annars kommer det synas mycket tydligt när behandlingen kommer på. Och detta kommer att reta dig till vanvett länge framöver. Mer om golvslipning hittar du på denna hemsida: stockholmgolvslipning.com

13 Apr 2021