Truckar finns det många av, men vilken är rätt för dig?

Truckar är ett självklart inslag i många verksamheter och det finns ingen brist på alternativ. Men hur ska du egentligen reda ut vilken sort du behöver?

Truckens historia kan spåras tillbaka till början av 1900-talet. Men det var först runt 1920-talet som det vi känner igen i dag med hydrauliska liftar och standardiserade pallar började användas. Sedan dess har de truckar som används inom en mängd olika branscher utvecklats vidare och finns i dag i många olika utföranden.

Är du ute efter en truck till din verksamhet finns det med andra ord en hel del att välja mellan. Bland annat finns det dieseltruckar och andra varianter som är eldrivna. Vidare finns de i alla möjliga storlekar, där en del kan lyfta dussintals ton. Så vilken är rätt för dig?

Att välja bland alla truckar

Till att börja med kan det vara en bra idé att fundera på hur pass stor truck det är du behöver. Därefter kan du tänka på var den kommer användas. I en inomhusmiljö är det naturligtvis en fördel med en elektrisk truck, medan en dieseldriven kan vara bättre utomhus.

Sen är det så klart en ekonomisk fråga också. Dels går det så klart att köpa en helt ny modell, men det finns även en god marknad för begagnade truckar. Dels kan du fundera på att hyra. Vidare är det alltid bra att kolla upp hur det ser ut med serviceavtal och liknande innan du plockar fram plånboken.

Läs mer om truckar på denna sida: truckar.net

17 Apr 2023