Trädet som växer för nära huset, hur gör jag?

Du älskar din trädgård och alla dina fruktträd, men körsbärsträdet har nu blivit väldigt stort och växer alldeles för nära huset. Det har blivit en risk och du inser att nu måste det tas ner.

I många år har körsbärsträdet levererat fantastiska bär från trädgården i Göteborg. Ni har kunnat glädjas åt det länge, men nu har det vuxit så mycket att det faktiskt hotar huset. Skulle en gren falla ner eller hela trädet riskerar huset att skadas ordentligt, för att inte tala om risken för personskador. Skulle det falla åt andra hållet kan det platta till de bilar som står parkerade på gatan utanför. Trädet utgör en fara, och dessutom är det förknippat med fara att ta ner det. Det är trångt, det finns bara ett håll åt vilket det kan fällas utan att skada något. Det krävs precision och kunskap.

Säker och professionell trädfällning

Att fälla stora träd där det är trångt och svårt är inget man bör ge sig på som lekman. Även om man äger en motorsåg, även om man faktiskt har fällt träd tidigare. Det här är skillnad, det krävs stor precision och säkerhetstänk. Anlita istället proffs på trädfällning i Göteborg, experter på att fälla den här typen av träd. Till exempel tillämpas sektionsfällning när träd växer nära byggnader, vilket innebär att en arborist klättrar upp i trädet och fäller det gren för gren. Grenarna firas ner för att minimera skador. Dessutom kan man få hjälp med bortforslingen av det fällda trädet.

13 Apr 2021