Tips för den som ska anlita en takläggare i Gävle

Funderar ni på att lägga om taket? Bästa tiden för takomläggning är så klart på sommaren. Därför är det viktigt att man bokar in takläggare i Gävle i god tid.

Bästa tiden att lägga om taket är på försommaren då luftfuktigheten är som lägst. Därför kan det vara klokt att boka in en takläggare i Gävle redan säsongen innan. Men det går faktiskt att lägga om taket även under höst och vinter, bara det inte blåser för mycket, eftersom man kan spänna ett väderskydd över taket.

När man lägger om ett tak brukar man vanligtvis välja samma typ av material som tidigare men man kan också byta. Men då måste man först ansöka om bygglov från kommunen. Det kan också vara klokt att konsultera en takläggare eftersom vissa material kräver en viss taklutning medan andra kan vara för tunga för husets konstruktion.

Anlita en erfaren takläggare

Ett takbyte är omfattande och kostsamt och det är viktigt att taket blir bra så att man slipper problem och får ett tak som håller riktigt länge. Därför är det viktigt att man väljer en seriös takläggare i Gävle som inte slarvar med underarbetet, och som använder sig av takmaterial av bra kvalitet.

Som privatperson kan man använda sig av rotavdraget när man anlitar en takläggare, men man ska ändå ta in mer än en offert och jämföra priser. En seriös takläggare gör alltid en kostnadsfri besiktning av taket i samband med att man ber om en offert. Kom i kontakt med en takläggare här: www.takläggaregävle.se

16 Jul 2022