Tips för att hitta rätt målare

Det man kan säga gällande rot-avdraget är att det A) gjort stor skillnad och gjort att fler och fler personer haft råd att renovera, bygga nytt och reparera i sina bostäder med professionell hjälp. B) att det dramatiskt minskat antalet svarta jobb. Svartjobb som förr var att anse som lite av legio i byggbranschen har nästan helt kommit att försvinna då vare sig kunder eller yrkesmän längre ser något värde i det. Bra! C) fuskjobb. Tyvärr så har det rapporterats om fler fuskjobb efter att rot-avdraget infördes än vad det gjorde innan och det handlar främst om de större regionerna och städerna i Sverige. Det här förklaras och hänger ihop med den ökade efterfrågan. Fler personer ser ett värde i att renovera – fler företag startar och många av dem saknar både utbildning och vana att genomföra de jobb man åtar sig.

Rent krasst så kan man alltså säga att rot-avdraget fört med sig två positiva punkter och en väldigt stor negativ – men att den negativa faktiskt kan komma att försvinna och där man som kund och konsument faktiskt sitter på nycklarna till detta. Det mesta handlar nämligen om vilket val man själv gör. Ska du måla om ditt hus så måste du veta om att det finns extremt skickliga målare att anlita och att det även finns målare som kommer att leverera ett riktigt fuskjobb.

Frågan blir naturlig: hur skiljer du en bra målare mot en rent usel sådan och hur ska du kunna veta vilken sort du anlitar för att måla om ditt hus? Vi har några knep som kan hjälpa dig och dessa ser ut enligt följande punkter:

14 Oct 2016