Tänk mer som en målare

Det enklaste sättet att nå en förändring i sitt boende är att måla om. Genom att addera färg på väggarna, i taket eller på golvet så får man ett helt nytt intryck och sett till kostnaden så är det också att anse som väldigt prisvärt – detta i jämförelse med att exempelvis köpa helt nya möbler. Den trend gällande färg som länge varit norm – i synnerhet i Stockholm – har varit vitt;  en färg som är lätt att matcha mot tavlor, kuddar, filtar och andra detaljer – men vitt är också en färg som är tråkig och som många börjat tröttna på. För: ett boende ska vara roligt också. Man får inte glömma att utgå från sig själv och sin egen smak då man inreder. Det blir mer personligt om man väljer att måla exempelvis väggarna i någon färg snarare än att låta dem följa samma nyans som alla andra har.

Glädjande nog så har saker och ting börjat hända på slutet. Man ser att folk i Stockholm börjat ta ut svängarna lite mer och där man använder färg som hjälpmedel för att skapa ett mer personligt och spännande hem. Det är också något som vi uppmuntrar dig som kanske tröttnat på ditt hem och som inte känner att det tilltalar dig på samma sätt som det en gång gjorde – prova att måla om och våga använda färg. Vi gör dock det med en brasklapp: var noggrann.

Det många tar för givet är nämligen att ett målerijobb är väldigt enkelt att göra. Tror man det – ja, då kommer man i slutändan att bli väldigt besviken. I synnerhet om du nu ska använda en starkare färg. Målar du med en vit nyans så blir inte dina misstag lika synliga och uppenbara. Målar du med en starkare färg – ja, då kommer alla fläckar, alla rännilar och alla flammor att synas ganska tydligt. Ett tips är att du faktiskt sväljer stoltheten och anlitar en målare. Det kostar inte så mycket; en målare går i dagsläget att använda rot-avdraget för och det gör – förenklat – att du anlitar en målare i Stockholm (eller var du nu bor) och drar av 30 % av arbetskostnaden på din deklaration. Smidigt, sett till att beloppet ofta är draget redan på fakturan och att du således slipper en massa onödigt och tidskrävande pappersarbete.

Väljer du att inte anlita en målare så är vårt råd att du försöker tänka och jobba som en sådan. Hur gör du det? Här är några råd:

19 Sep 2017