Takläggare i Norrtälje som även renoverar tak

Har ni en sommarstuga med ett slitet tak i Norrtälje? Genom att låta en takläggare renovera och underhålla taket kan man få det att hålla ännu längre.

Att lägga om taket är kostsamt men genom att laga och underhålla det kan man få det att hålla mycket längre. Dessutom är det bättre för miljön om man i stället renoverar taket. Men för att detta ska vara möjligt gäller det också att man upptäcker problemen i tid. Helst ska man besiktiga taket varje vår och höst. Men har det stormat lite extra är det bra om man tar sig en extra titt ifall någon tegelpanna har hamnat snett eller skorstensplåten har släppt. Olika takmaterial behöver också olika underhåll. Har man en sommarstuga i Norrtälje med plåttak som förlorat sin färg måste det målas om för att plåten inte ska rosta sönder. Ett tegeltak som det börjat växa mossa på måste tvättas rent eftersom mossa binder fukt.

Låt takläggare besiktiga taket och lämna en kostnadsfri kalkyl

En takpanna som hamnat snett eller gått sönder kan man ofta själv rätta till eller byta. Men större renoveringar och underhåll ska helst utföras av en takläggare. Är man osäker på om taket behöver bytas eller om det räcker med underhåll, kan man be en takmästare att besiktiga taket och lämna en kostnadsfri kalkyl. Bäst är att välja en takläggare som väl känner till Norrtälje och vet vilka väderförhållande som råder. Kanske har grannen nyligen lagt om taket och har en takmästare att rekommendera? Tveka inte på att höra av dig till en takläggare här: www.takläggarenorrtälje.se 

20 Apr 2022