Ta kostnaden för en golvläggare

Då det kommer till renoveringar så är det ibland bättre att backa. Inte från projektet som sådant, utan som lekman. Det vi menar är att många låter den egna plånboken sköta alla beslut och där man genom detta har en förmåga att glömma att vissa detaljer sköts bättre av de som är utbildade inom området i fråga.

I många fall så behöver det heller inte kosta så mycket pengar. Dels så inkluderas de flesta tjänster i Rot-avdraget och där du som privatperson kan dra av 30% av den totala arbetskostnaden - detta med ett tak på 50.000 kronor. Dels så ska man även försöka se den kostnaden som man initialt betalar ut ett längre perspektiv.

Det vill säga: hur länge kommer detta att hålla och vara snyggt om jag själv gör det jämfört med om en professionell yrkesman håller i hammaren? Det senare är ofta en knäckfråga som leder direkt till den professionella hjälpen.

Vissa golv kräver erfarenhet och kunskap

Vi kan säga att det handlar om att du ska lägga ett nytt golv i ditt vardagsrum i Stockholm och att du beställt en mer exklusiv modell - en fiskbensparkett. Du velar mellan att lägga denna på egen hand - något som är, av förklarliga skäl, gratis - och att anlita en golvläggare som kommer att kosta pengar.

Vi skulle säga att de pengar du kanske förlorar i början genom att anlita en golvläggare kommer att betala sig - rejält - på sikt. Dels så är en fiskbensparkett väldigt speciell att lägga - den tar tid, kräver erfarenhet, noggrannhet och då golvet i fråga dessutom är dyrt så har man heller inte någon mån att misslyckas. Även om du, mot förmodan, skulle lyckas få alla stavar att passa och ligga i det unika mönster som utgör själva fiskbensparketten så kommer det säkerligen att bli problem längre fram; detta genom sprickor, glipor och allmänna ojämnheter.

Här är ett tydligt exempel på där en golvläggare gör skillnad. Den kostnad du lägger ut från början - och där alltså rot-avdraget går att använda - kommer att ge dig ett vackert, klassiskt golv som håller genom åren. Dessutom så ges en garanti på jobbet och om parketten i fråga är korrekt lagd så går den också att slipa upp med jämna mellanrum. Även golvslipning är ett projekt som mår bäst av professionella händer. Det kan vi emellertid titta lite närmare på någon annan gång.

Rätt golvläggare i Stockholm krävs

En sista, avslutande sak: tänk på att du inte är riktigt över ån bara för att du fattat beslutet om att låta en golvläggare i Stockholm sköta din fiskbensparkett. Tvärtom: här krävs det lite undersökning från din sida. Golvet är nämligen så pass speciellt att inte ens alla yrkesmän kan lägga det med ett högkvalitativt resultat som följd.

Se därför till att specificera att det handlar om en fiskbensparkett då du tar in offerter från alla golvläggare. Och: de dessa offerter kommit in och du väljer att gå vidare med någon/några: kontrollera och verifiera kunskapen genom att ta nummer till tidigare kunder i Stockholm. Det tar inte lång tid, men det säkerställer att du får ett golv som håller över tid och som ser lika snyggt ut om tio år som det gör då jobbet är klart.

5 Mar 2019