Stålhallar är skrot

Ja, tekniskt sett stämmer det – stålhallar kan vara skrot. De kan nämligen byggas av återvunnet gammalt stål. Då är de lika resurssnåla som de är stadiga.

De finns överallt omkring oss, lagerlokaler, padelhallar och köpcentrum. Sannolikt är dessa stålhallar. Det vill säga stora stålbyggnader som kan skräddarsys till de flesta olika syften. Troligtvis är det bland annat därför de är så populära – de går att anpassa till i stort sett vilket ändamål som helst.

Vanliga användningar av stålhallar är lagerlokaler och sporthallar. Det är ett bra val då det går relativt snabbt att bygga en stålhall och den är lätt att anpassa efter verksamhetens storlek – allt från det lilla butikslagret till den stora fotbollsarenan. Vad som kanske är mindre känt är att de även fungerar perfekt till både butiker och kontorslokaler.

Stålhallar av CE-märkt stål

En aspekt att hålla utkik efter för den som är i behov av en stålhall är aktörer som bygger stålhallar av CE-märkt stål. På så sätt kan man vara säker att man får ett bygge av bra kvalitet. Att som konsument ställa krav gör också att oseriösa aktörer får svårare att etablera sig.

Flera firmor som konstruerar stålhallar använder sig av den här typen av certifikat för att kunden ska kunna känna sig trygg. Det innebär att en utomstående sakkunnig kontrollerar tillverkningen av stålhallen och själva firman i fråga. För ingenting är viktigare än en seriös firma när det kommer till stora byggen som stålhallar. Att få ett rangligt bygge som rostar är det sista man vill!

5 Sep 2022