Sprinklersystem säkrar din fastighet om olyckan är framme

Ett sprinklersystem gör din fastighet till en säkrare plats. Självklart ska släckningsarbetet börja redan innan brandkåren hunnit ta sig till platsen.

Många fastighetsägare har brandsäkerhet som en av de viktigaste punkterna på agendan vad gäller fastighetsskötseln. Men många ser tyvärr mellan fingrarna med att installera vad de upplever vara ett dyrt sprinklersystem. Olyckligt, eftersom det kan bli betydligt dyrare att inte ha ett sådant system installerat.

Det kan också vara värt att kolla över hur fastighetens försäkringspremie skulle kunna påverkas av ytterligare brandsäkerhetsåtgärder. Det är mycket möjligt att du kan spara in några kronor på karusellerna, av de du förlorar på lotteriet, eller hur det där gamla talesättet nu gick. Men framför allt: värdet av att huset inte brinner upp torde vara enormt.

Sprinklersystem kan rädda hela huset

Att investera i ett sprinklersystem borde vara ett självklart val för alla fastighetsägare. Naturligtvis vill du att din fastighet ska vara en säker plats att arbeta, leva och verka på. Du kan inte räkna med att en brandkår är på plats sekunden efter att branddetektorerna reagerat på till exempel rökutveckling. Självklart behövs det även ett automatiserat sprinklersystem.

Det kan dock vara värt att anpassa vissa känsliga verksamheter så att extra dyrbar utrustning inte bara skyddas från brand utan även från sprinklersystemet. Vissa dyrbara föremål tål helt enkelt inte vatten, och det kan vara värt att säkerställa att dessa inte blir helt förstörda av att sprinklersystemet går igång. Oavsett om det är skarpt läge med utvecklad brand eller ett olyckligt falsklarm.

26 Jul 2022