Solceller ska upp på taket på er BRF!

Solceller är svaret för den BRF som har ett tak. Och det borde man kunna förutsätta att ni har. Fint. Då kan ni också sänka era elkostnader rätt rejält.

Du som sitter i styrelsen för en bostadsrättsförening har makt att göra något åt de skenande energikostnaderna ni dras med. Både gemensamt i föreningen och var och en för sig. Det gäller bara att du tittar åt rätt håll. Ett hett tips: rätt håll är uppåt.

För om det är någonting ni garanterat har på er fastighet så är det ett tak. Man ska inte dra några slutsatser om någon man inte känner, men att påstå att din BRF har ett tak kan man kosta på sig. Det vore högst osannolikt att ni inte har det. Men det är också högst osannolikt att ni har utnyttjat takets fulla potential.

Därför ska ni satsa på solceller till er BRF

Att installera solceller för BRF på taket kan göra underverk för föreningens ekonomi, såväl som de enskilda bostadsrättsägarnas. Det har knappast gått någon förbi att elen blivit svindyr på sistone, och att kunna producera egen el är ett sätt att komma runt det problemet.

Kanske kan ni till och med bli helt självförsörjande på el i kåken. Det hade ju verkligen varit ett drömläge. Men det beror såklart lite på hur stort tak ni har och hur många lägenheter som finns i huset. Ta ett snack med leverantören av solcellerna så kan ni få hjälp att räkna på hur stor besparing ni kan göra.

20 May 2022