Snygga upp innergården i din BRF

Har ni en fin innergård i din BRF? Det är inte alla gånger som den yta som en innergård innebär, används på något effektivt eller bra sätt. Det är kanske inte heller alla medlemmar som bryr sig om sin innergård, eller hur de gemensamma ytorna ska användas. Men för alla dem som går och funderar hur man skulle kunna utnyttja de gemensamma ytorna kommer här några förslag på hur man kan bygga en innergård så att medlemmarna kan använda den på bättre sätt.

Gemensam terass och utemöbler 

Man kan bygga en gemensam terass med sköna utemöbler som bjuder in till samvaro. Helst bör man bygga en utegrill också (som inte kan tas med eller flyttas på). Barnfamiljer som kanske vill sitta ute med sina barn kanske vill ha en angränsande lekpark där barnen kan leka. Då kan de leka medan föräldrarna sitter vid borden och stolarna. Är lekparken nära utemöblerna känns det tryggt för barnen att leka nära föräldrar och vuxna har möjlighet att ha uppsikt över barnen.

Rabatter och blommor

Ha rabatter med fina blommor gör en innergård fin och ombonad. Blommor och gräs ramar in de gemensamma ytorna på ett fint sätt. Blommor är viktigt för trivseln, för miljön och allt som har med utevistelsen att göra. De drar till sig insekter, bin och getingar. Som i sin tur drar till sig fåglar. I många utemiljöer i våra städer är det många olika slags vilda djur vistas i och hittar sina sätt att överleva på. För alla de vilda djurens skull är det viktigt att vi människor planterar blommor, träd och bär som föder dem. Vi mår bra av det och djuren mår bra av att hitta föda åt sig.

Gemensam pool

Vill man göra något alldels extra, kan man med fördel bygga en pool i sin innergård. Svårigheterna brukar ligga i att få människorna att kunna samsas om en begränsad yt. Det är ju svårigheter många gånger att kunna samsas om tvättstugor och tvättutrymmena. Det är stor risk att det skulle kunna ge svårigheter att samsas om en pool. Det beror ju på hur man tacklar och handskas med en gemensam pool, om det skulle fungera eller ej.

Gemensam tennisbana eller basketplan

Har man större barn, vill de ju inte ha en lekpark att vistas i, då är en tennisbana, eller en basketplan ett bättre alternativ. Många vuxna skulle även gärna utnyttja en tennisbana. 

Oavsett hur man bestämmer sig för att utnyttja den gemensamam innergården, behöver man ett företag som kan bearbeta marken på sätt som gör den möjlig för medlemmarna i BRF:en att kunna utnyttja den på bättre sätt.

19 Nov 2018