Smart drag att asfaltera uppfart

Ibland kan det tyckas onödigt att asfaltera en uppfart men det finns tillfällen då det är direkt nödvändigt. Ett måste om den ligger exempelvis i en svacka eller om tyngre fordon parkerar där.

Niklas hade ett lager där han sålde byggmaterial. Varje dag kom ett stort antal fordon och parkerade utanför lagret. De kom för att hämta allt från spikar till byggnadsställningar. Dessutom hyrde han ut liftar och andra fordon som används vid byggen.

Allt detta innebar att det blev stor belastning på parkeringens underlag. Byggnaden och parkeringen låg längst ner i en sluttning. När det regnat samlades en hel del vatten på uppfarten och på parkeringen. De tyngre fordonen och vattnet skapade en sörjig uppfart. Då blev allt smutsigt. Skor och maskiner drog med sig massor av grus och vatten in i lokalerna.

Den asfalterade uppfarten blev en glad överraskning

Niklas hade hjälpt ett företag i trakten och lånat dem maskiner under en svår period. När Niklas, vid ett sällsynt tillfälle tagit ledigt, åkt på semester passade de på att återgälda tjänsten. Företaget, som lade asfalt, hade länge sagt att Niklas borde asfaltera sin uppfart.

När Niklas kom hem från från semestern hade de överraskat honom med att asfaltera uppfart och parkering. Runt om hade diken grävts som ledde bort vattnet från framsidan och lämnade ett betydligt torrare område på framsidan.

Den dagen beslutade de två företagen att börja ett samarbete och erbjuda de gemensamma kunderna ett paket med byggmaterial, maskiner och asfaltering. Något som snart blev succé.

13 Sep 2021