Slipa golv i Stockholm

Har era trägolv mist sin glans? En golvslipning är en prisvärd åtgärd som kan få de mest repiga och fläckiga golv att se ut som nya igen. Att slipa ett golv är billigare än att lägga in ett nytt.

Det är relativt billigt att slipa golv i Stockholm i jämförelse med att lägga in ett nytt. Men man kan inte slipa ett golv hur många gånger som helst och det är därför viktigt att man inte slipar onödigt mycket, utan bara tar bort det allra yttersta lagret.

En professionell golvslipningsfirma använder sig av moderna maskiner som slipar både skonsamt och dammfritt. Då får man en jämn yta utan slipmärken. Vilket också är ett måste för att den efterföljande ytbehandlingen ska kunna lägga sig jämt över golvet och skydda det optimalt. Ytbehandlingen påverkar också golvets utseende och det kan vara fint att anpassa den till inredning och stil på rummet, eller arkitektur.

Men då vissa ytbehandlingar som vax och lack står emot spill och vätska bättre, måste man även tänka praktiskt. I en hall som ofta utsätts för blöta och grusiga skor passar en golvlack bäst. Idag finns det också mattlack, så trägolvet behöver inte se ut som en skridskobana om man inte vill.

Hur många gånger kan man slipa ett trägolv?

Det är tjockleken som avgör om ett trägolv går att slipa. De lite tunnare golven, som exempelvis tarkett brukar kunna slipas mellan två till tre gånger. Medan de lite tjockare golven av massivt trä ofta klarar mellan fyra till sex slipningar.

Det är inte alltid man vet hur många gånger golven tidigare har slipats och om det går att slipa. Men en professionell golvslipningsfirma kan ta reda på detta kostnadsfritt i samband med att man ber om ett kostnadsförslag. De kan även komma med förslag på passande ytbehandlingar och även tipsa om hur man bäst rengör sina trägolv, för att de inte ska ta skada och hålla riktigt länge.

Nyttja rotavdraget vid golvslipning

Som privatperson kan man använda sig av rotavdraget då man hyr in en golvslipningsfirma vilket gör att det inte är så stor idé att själv utföra jobbet. Men priserna mellan olika golvslipningsföretag kan variera och därför kan det vara bra att ta in minst två offerter från olika företag innan man bestämmer sig. Fast lägst pris är inte alltid bäst, om resultatet inte blir perfekt eller lika hållbart. Fråga därför även efter referenser från tidigare kunder och referensobjekt i form av bilder.

14 Jul 2021