Skapa magisk känsla med stuckatur i Stockholm

Med stuckatur kan man ge rummet det där lilla extra. Stuckatur passar även modern arkitektur i Stockholm, bara man anpassar den. Här är kommer några tips.

Stuckatur förekommer främst i äldre byggnader men passar även i hus med mer modern arkitektur så länge man anpassar stuckaturen till stilen. Modern, antik, allmoge och romantisk är några exempel på olika stilar. Stuckatur kan innefatta både vägglister, taklister, paneler och takrosetter. Det går också att smycka en byggnad med stuckatur både på insidan och utsidan.

Stuckatur passar lika bra i stora rum som i små, bara man anpassar den till stilen man har. Man kan exempelvis låta stuckaturen binda samman alla rum med samma typ av vägglist. Vill man istället överraska kan man välja olika typer av stuckatur i alla rum, men i samma stil. Då får man variation men ändå en enhetlig känsla.

Det går att få specialdesignad stuckatur

Vill man montera stuckatur i sin bostad eller lokal ska man ta hjälp av ett företag som är specialiserade på stuckaturer i Stockholm. Då kan man även få hjälp med att hitta rätt typ och stil på stuckaturen. Vissa företag kan också specialdesigna stuckatur. Då får man helt unika utsmyckningar.

Ta in offerter från minst två olika företag och jämför priser. Men titta också på erfarenhet och tidigare uppdragsgivare. Det är viktigt att det blir som man tänkt sig. Stuckatur kan verkligen ge en bostad eller lokal en unik känsla. Inte sällan bidrar stuckatur därför till att också höja värdet på bostaden.

5 Dec 2022