Sanering i huset i Linköping

Hamnar man i en situation där huset eller lägenheten i Linköping måste saneras finns hjälp att få. Det finns företag som har sanering som specialitet. En av anledningarna kan vara asbest.

Kristin och hennes make hade tagit över hennes föräldragård. Huset var slitet och behövde renoveras innan de kunde flytta in. Hantverkare hyrdes in och skulle bland annat riva en av väggarna för att öppna upp mellan vardagsrum och kök.

Vid bokning av hantverkare hade de stött på en eventuell utmaning. Byggföretaget hade informerat om att då huset var gammalt kunde det finnas asbest i väggarna. Något som måste kontrolleras innan de kunde riva något i huset.

Asbestsanering i Linköping

Saneringsbolaget kom och gjorde mätningar på huset. De visade att det fanns asbest och renoveringen fick läggas på is medan huset sanerades. Detta var givetvis en tråkig nyhet men samtidigt var de tacksamma över att inte hantverkarna farit illa vid renoveringen då asbest är väldigt farligt.

Saneringen gjordes och de fick information om hur det skulle gå till och hur lång tid det skulle ta. Otroligt nog visade det sig att tidsangivelsen stämde till hundra procent.

När huset så småningom var både sanerat och renoverat kunde de flytta in i sitt nya hem i Linköping. Det kändes skönt att veta att saneringen var gjord och att de kunde känna sig trygga. Inte bara för deras egen skull utan även för att barn och barnbarn skulle få tillbringa tid hos mormor och morfar utan att utsättas för onödiga risker. Mer om asbestsanering kan du läsa på denna sida: saneringlinköping.se

28 Feb 2022