Säker fällning av träd

Säkerheten ligger alltid högt upp på listan. Det spelar ingen roll om man arbetar från en hög höjd eller från markhöjd. När man ska fälla träd är det en hel del saker man behöver ta hänsyn till.

Sverige är ett land som är väldigt rikt på skog. Många lyckliga skogsägare älskar att ta hand om sin skog, från det att det lilla trädet planteras som ett litet skott till att det flera år senare är ett stort och starkt träd. När man tänker på det är skogen som ett kretslopp. När skogen är färdigvuxen behövs den som virke. Avverkningen ger möjlighet till en ny frisk och stark skog att växa upp.

Behöver man fälla ett träd ska man alltid ta hjälp av en kunnig. Att vara skogsägare är nog inte alltid så enkelt som man kan tro, det är en massa lagar och regler att förhålla sig till. Däremot att få vara i sin egen skog, andas skogsluft, se träden växa och bli starka - det gör allt värt det.

Från skog till bord

Det är ett vanligt citat man hör av jägare. Man kan se det lite så som skogsägare också. Skogen som fälls tas alltid tillvara. Fina delar använder man till möbler, som till exempel bord. Fina trägolv är något många hushåll har, det är praktiskt då man enkelt kan slipa ner en del av det om det blir slitet. I många hushåll använder man sig även av trä för att få värme. Trä är väldigt vackert att se på, det pryder hemmet fint. Läs mer om trädfällning på denna sida: trädfällningvärmdö.nu

19 Mar 2021