Sälja defekt bil och tjäna pengar

Idag kan man sälja en defekt bil och tjäna en slant. Då får man tillbaka platsen i garaget, samtidigt som man gör miljön en tjänst. Bilen blir hämtad på plats.

Det är väldigt irriterande när bilen går sönder. De allra flesta har ju trots allt bil för att man behöver den. I bästa fall går felet fort att laga och man är snabbt ute på vägarna igen. Men det kan tyvärr vara mycket tråkigare än så. Ibland är felet så stort eller omfattande att ekonomin inte räcker till, eller så hittas inget fel. Bilen blir då stående i garaget, vecka efter vecka, månad efter månad.

Att ha en bil som inte fungerar stående hemma är enerverande, tar plats och kan bli dyrt. Men det går faktiskt att sälja en trasig bil. Det enda kravet är att bilen är svensksåld. I vissa fall behöver man inte ens åka någonstans, utan bilen kan värderas och hämtas på plats.

Även en defekt bil kan säljas som värdefull

Att sälja trasig bil är ett smart sätt att få bort den gamla bilen, samtidigt som man slipper skrota den. Även en trasig bil kan ju ha ett högt värde, men står den bara bortglömd och rostar sönder så tjänar man ju absolut inga pengar på den. Att låta någon annan ta hand om den blir en så kallad win-win-situation.

En trasig och stillastående bil kan vara skadlig för miljön. Det kan läcka farlig vätska från exempelvis batteriet och när bilen rostar hamnar lack och metall i jorden. Detta är givetvis inte bra och kan påverka både djuren och grundvattnet. Det är därför mycket mera miljövänligt att låta någon annan ta hand om bilen.

12 Nov 2022