Så hittar du rätt golvläggare i Stockholm

Om du söker golvläggare i Stockholm och känner dig osäker på vem du ska vända dig till så kolla runt bland lite olika företag och begär in offerter. Det brukar vara ett bra sätt att få en första överblick som hjälper dig att komma in i tänket kring att köpa hantverkarhjälp av det här slaget. När du väl fått svar kan du ringa upp de som du tycker verkar bra och få en mer personlig kontakt, det brukar vara viktigt för nattsömnen - att känna att man har en bra kontakt med den som ska bygga hemma.

Betala för specialist eller köp ett bra grundjobb?

Det finns förstås många golvläggare i Stockholm att välja bland så fundera över om det är någon särskild kunskap du är ute efter. Handlar det om trägolv som du ska lägga in så är det kanske någon som är specialiserad på just det materialet som du ska vända dig till. Ska du lägga in flytande golv i alla rum av klinkers så kolla vilka bra plattsättare det finns i stan. Specialister kan förstås kosta mer pengar men beroende på vilken typ av golv du ska ha lagt så kan det vara väl investerade pengar.

Handlar dina önskemål bara om att lägga in en ny plastmatta i hallen - då är det kanske mest priset som avgör? För det behövs ingen specialist.

Genom att beställa offerter får du snabbt en bra överblick över vad olika firmor inom golvläggningsbranschen tycker att jobbet bör kosta att fixa. Du kommer säkert se att flera är hyfsat överens medan någon kanske är dyrare och någon annan betydligt billigare. Du kan då kolla med de firmorna - varför avviker de i pris? Har den dyrare firman något extra att erbjuda eller har den billigaste firman en annan metod att fixa jobbet på? Var lite omständlig när du ber om hjälp. Det är viktigt att du känner dig trygg som kund. För den skull behöver man inte ifrågasätta in absurdum men förklara att du vill ha koll. Det brukar många byggfirmor förstå.

Ta hjälp av golvläggaren att planera

Att byta golv är ett stort projekt eftersom det gör att du inte kan vistas i det rum som hantverkaren ska visas i. Om du till exempel ska lägga nytt golv i hallen - kommer du ens kunna bo i huset eller lägenheten under tiden? Om du aldrig tidigare har lagt ett nytt golv kan det vara svårt att förstå hur golvläggning påverkar vardagen. Kan du inte gå på dina golv på 48 timmar för att de ska torka så förstår du själv att du måste planera in besök och övernattning hos vänner och bekanta eller kanske ta in på hotell under tiden som golvläggaren arbetar.

Om du känner dig osäker på material så ta hjälp av golvläggarens kunskap. Tänk på att en golvläggare arbetar med golv hela dagarna och har god kännedom om vilka material som funkar bra och dåligt i olika lägen.

9 May 2017