Renovera till våren

När vår och sommaren närmar sig börjar det klia i fingrarna på alla villaägare. Vi renoverar mer idag än tidigare. Anledningarna är många. På TV tittar vi på olika byggprogram där vi pedagogiskt får ta del av hur det går till och får ökad inspiration.

Vi har även fått det bättre ställt ekonomiskt och ser fördelarna med att se efter våra boenden. Det kommer att hålla längre och ökar dessutom värdet på boendet, oavsett det är en lägenhet, radhus eller ett fristående hus.

En annan anledning är det oerhört populära ROT-avdraget där man få dra av 30 % av arbetskostnaden direkt på fakturan. Det gäller upp till 50 000 kronor per person och år för alla svenska medborgare från 18 år.

Ta in professionell hjälp

Det är ett stort projekt att göra till exempel en renovering eller utbyggnad. Det kräver noga planering och kunskap som väldigt få privatpersoner har om man inte är i branschen själv. När det gäller badrum måste man ha våtrumsbehöringhet för att försäkringsbolagen ska godkänna renoveringen. Annars gäller inte försäkringen för uppkomna fel och brister i framtiden.

Så kontakta en seriös och certifierad hantverkare så vet du att arbetet håller hög kvalitet och göra på ett korrekt sätt enligt gällande branschregler.  

Vilka behov finns?

Har väggar och golv blivit slitna? Behöver köket eller badrummet totalrenoveras? Är det dags att göra något bra med källaren eller vinden? Möjligheterna är oändliga. 

Väggar kan man göra mycket med. Kanske vill man måla om rummet och få en trevlig och harmonisk känsla eller sätta upp en härlig mönstrad tapet. 

Kanske är det dags för att slipa eller lägga om nytt golv. Endast fantasin och budgeten sätter gränsen.

När köket blivit slitet och man vill förnya och medernisera från grunden. Måla om köksluckorna eller byt ut. Många tycker det är trångt och vill ha en modern öppen planlösning. 

I det gamla omoderna badrummet finns det massor med spännande lösningar att fundera på. Har den gamla duschkabinen eller slitna badkaret sett sina bästa dagar? Sätt in en modern och snygg dushkabin eller ett vackert och stilrent badkar istället. Och få ett nytt badrum genom att kakla om med något snyggt kakel. Det finns oändliga färger och material på kakel och klinkers idag.

För att få inspiration kan man besöka butiken och prata med deras experter eller läsa några inredningsmagasin. Där ser man snabbt att möjligheterna är oändliga. På internet hittar man också otaliga bloggar och sidor med tips och råd. Man kan också prata med en erfaren hantverkare och be om råd.

15 Jul 2019