Renovera med ditt rot-avdrag

Det finns just nu ett stort värde i att renovera sin bostad i Stockholm och därmed öka värdet rejält på den. Det vill säga; i och med att det finns en uppenbar bostadsbrist i staden så blir priserna också därefter och det spelar egentligen ingen roll om man renoverar eller inte – vinsten finns förmodligen där oavsett. Men; kan man lägga ut några kronor på att fräscha till sin bostad så har man en större chans att göra en stor vinst och det är klart att detta är något som tilltalar många.

Felet och problemet är att många väljer att genomföra dessa renoveringar på egen hand och utan att ta hjälp från professionella yrkesmän; något som vi nästan oavsett område avråder från. Kort sagt; man kommer ändå att göra en vinst vid försäljning och därför kan det också vara av värde att veta att allt skett korrekt.

Dessutom så finns det ett sätt som gör en renovering billigare i dagsläget och detta i form av den skattesubvention som finns att använda vid renoveringar, vid tillbyggnader och vid nybyggnationer och vid områden som berör dessa. Rot-avdraget – som det kallas – innebär att man kan anlita en elektriker, rörmokare, snickare eller en målare och där man drar av 30% av den totala arbetskostnaden ( med ett tak på 50.000 kronor årligen och per person). Rekommenderas!

Du måste anlita en elektriker

Vi nämnde ovan en elektriker och just det yrket är värt att rikta lite extra uppmärksamhet på kring renoveringar. Det är nämligen så att du måste anlita en elektriker inom nästan allt som rör elektricitet och att det här innebär att du inte kan installera dina spotlights, din tvättmaskin eller den golvvärme i köket utan en behörig elektriker närvarande.

Vill du – som många andra i Stockholm – höja värdet genom att installera spotlight i hallen, köket eller i badrummet så måste också en behörig elektriker anlitas – annars bryter du faktiskt mot lagen. Vi ponerar att du struntar i detta, lämnar en behörig elektriker utanför och säljer din lägenhet i Stockholm. Vad tror du händer om det börjar brinna eller där de nya ägarna påkallar ett dolt fel? Ja, det blir ditt ansvar.

Med detta sagt: det är inget fel i att renovera i samband med en försäljning i Stockholm – tvärtom! – men man måste se till att det sker enligt konstens alla regler och att man, så att säga, inte går över lik för att spara några kronor. Anlita professionella yrkesmän i allmänhet och en elektriker i synnerhet; det kostar inte så mycket med tanke på ovan nämnda rot-avdrag.

Mer info finns här: http://www.elektrikerstockholm.biz/.

28 Feb 2017