Renovera ditt badrum på ett korrekt sätt

Du kanske liksom många andra drömmer om ett nytt badrum och gärna ser att ditt gamla helt byts ut? Vi kan inte klandra dig – badrummet utgör en väsentlig del av varje boende och vikten av att hålla ett sådant fräscht, snyggt och efter sin egna personliga smak ska inte underskattas.

Kort sagt; ett badrum är mer än bara ett rum – det är där man gör sig i ordning inför dagen, det är där man hämtar kraft efter en arbetsdag och det är där som man får en chans att vara ifred. Dessutom så är badrummet ett rum som samtliga familjemedlemmar – och gäster också för den delen – besöker och vi ska av den anledningen titta lite närmare på hur du ska tänka vid en badrumsrenovering.

Vi kan säga att du äger ett hus i Täby utanför Stockholm och där du täkt dig att renovera ditt badrum från grunden och att du tänkt dig att komma undan så billigt som möjligt. Helt rätt – men här är rådet att du ändå är lite vaksam.

Anlita en kompetent plattsättare

Med detta menar vi följande: i och med att du bor i i Täby så har du hela Stockholm att välja bland gällande professionella yrkesmän och här bör din plånbok spela en lite undanskymd roll. Varför? Jo, av den anledningen att du i Stockholm löper en större risk att bli lurad, råka ut för ett fuskjobb och där du exempelvis anlitar en plattsättare som inte har en aning om vad han gör.

Tyvärr är detta inte ovanligt och det är ofta jakten på ett billigt pris som ligger bakom detta. Vi menar här att om du ska anlita en plattsättare vid din badrumsrenovering så bör du välja bort de absolut billigaste som erbjuder sina tjänster. Därmed inte sagt att du ska välja den absolut dyraste heller, ett högt pris är definitivt inte ett säkert tecken på god kvalitet.

Kolla upp referenser och tidigare kunder

En plattsättare som ligger någonstans i mitten rent prismässigt är att föredra – och frågan här är given: hur vet jag att en sådan håller god kvalitet och på vilka punkter ska jag grunda mitt val? Jo, det finns ett avgörande ord i detta och som gäller i stort sett alla branscher som rör det så kallade rot-avdraget – oavsett om du behöver en plattsättare, en snickare, en rörmokare eller en elektriker – och i synnerhet i Stockholm: Referenser.

Att du tar dig tid att ringa tidigare kunder, att du ser till att få se bilder från tidigare badrumsrenoveringar och att du ber en plattsättare om att få se ett yrkesbevis kommer att säkerställa att ditt badrum i Täby blir enligt den modell du drömt om och där det kommer att hålla över en lång tid. Kort sagt: i Stockholm måste man som kund anstränga sig lite innan man anlitar företag för olika renoveringar och i synnerhet de som sker i badrummet.

26 Oct 2016