Renovera badrum i snygga färger

Funderar du på en badrumsrenovering som tar andan ur dig? Badrum är så mycket mer för oss nu, än , säg för 30-40 år sedan. Går man ännu längre bak i tiden var badrummet bara ett ställe där man gjorde sig ren efter en lång arbetsdag, inget ställe som man spenderade långa timmar i, direkt.  I dag har vi badrum för återhämtning, och relax. Här badar vi, inte bara gör oss rena. Vi bastar, sminkar oss, rakar oss och klär på oss, bland annat. Därför att vi använder badrum på annat sätt, gör att vi har andra behov för våra badrum. Till exempel har det växt ett behov av mer förvaringar för att vi ska utnyttja badrummen på bästa sätt. Här presenterar vi några snygga färgtrender för badrumsrenoveringarna i år.

Puderrosa

Vågar du renovera och inreda badrummet efter en sensuell färgskala som går mellan puderrosa, fudge, rött eller korall-/persiko-/hallonrött? Här tänker vi att den rosa nyansen skänker en vila och harmoni och ro till badrummet som är inrett helt i rosa. Vill man kan bryta av den rosa färgen med grått/beiget/träfärgat. Eller varför inte med vitt? Varför förkasta den vita färgen som ändå var populär under så många år? Vitt är en neutral färg som du kan kombinera med flera andra valfria färger – allt passar till vitt.

Blå-grå nyans

Om man inte känner för att renovera badrummet med rosa inredning kan man i stället anvädna sig av en blå-grå nyans. Detta ger ett luftigt intryck av badrummet när man stiger in i det. Det är den blå-grå nyansen som är den rätta i år. Här kan man också bryta av den blå färgen med grått, svart eller vitt, beroende på vilka nyanser som du önskar. Med vitt blir badrummet ljusare, med svart blir det mörkare och med grått får du en annan neutral ton som passar bra till de blå inslagen.

Salviagrönt

Förra året och i år fortsätter den Salvia-gröna färgen dominera i inredning. Det är en grön färg som går mot grått och som kallas Salvia-grön så färgen mest påminner om örten Salvia i sin färrg. Denna gröna nyans ger badrummet en fin harmoni. Även här kan du bryta av den Salvia-gröna färgen med grått, vitt eller beige.

Oavsett vilka färgnyanser som du väljer, är det viktigt att de som ska renovera badrummet är kompetenta, kan sin sak när det kommer till att inreda säkert mot de våtutrymmen som du använder i badrummet. Fortsätt läsa mer här om du bor i Haninge och behöver en badrumsrenovering i Haninge.

2 Apr 2019