Rätt pallställ är viktigt

Att ha rätt pallställ för den typ av gods och varor man hanterar är viktigare än man kan tro. De som arbetar på lagret är de som bäst vet vad man bör ha.

Susanne höll på att bli tokig. Vad var det för en klåpare som hade köpt in pallställ till lagret där hon arbetade? Hon hade förstått att de hade köpts in begagnade – och uppenbarligen hade det gjorts av någon som inte hade den minsta förståelse för vilka behov de hade.

Detta var faktiskt något som Susanne hade tagit upp med sin närmaste chef flera gånger. Men det verkade som om det hade gått in genom ena örat och ut genom det andra. Det var alltid andra frågor som prioriterades högre. Så länge som arbetet på lagret blev gjort verkade det som att det aldrig skulle bli någon förändring.

Frågan om pallställ togs upp

Nu satt hon med chefen på det obligatoriska, årliga medarbetarsamtalet. När de hade klarat av alla fåniga frågor som handlade om att utvecklas och sätta upp mål (hur gjorde man ens det när det gällde lagerarbete), så kom frågan upp om hon såg några möjligheter till förbättringar i arbetet.

“Ja”, sa hon. “Jag skulle verkligen önska att det skaffades rätt pallställ för den typ av gods som vi arbetar med. Så som det är nu så blir arbetet väldigt ineffektivt och det är slitsamt att jämt behöva trixa för att få till det.” Sådär. Susanne kände sig nöjd med sig själv. Nu skulle chefen bli tvungen att anteckna detta i pappren för uppföljningen av samtalet. Nu skulle det väl äntligen hända något?

8 Mar 2023