Planera för golvslipning i Nacka

Går du på en skatt varje dag? För ett trägolv är just det – en dyrbar pärla som måste vårdas och skötas om. Är golvet slitet idag kan det ändå glänsa som nytt imorgon med golvslipning i Nacka.

Det är något speciellt med ett gammalt trägolv. Har man flyttat in i en äldre bostad med golv av trä kan man ofta se riktigt breda plankor eller en välgjord parkett. Givetvis tillverkas sådana även idag, men plankgolv görs oftast av brädor som är betydligt smalare. Ett äldre trägolv är en rikedom och en del av kulturarvet.

En av många fördelar med äldre trägolv är också tjockleken. Det syns inte alltid omedelbart men många golv gjordes inte bara av bredare plankor utan även tjockare. Tacka din lyckliga stjärna om du har ett sådant. Det är dags att se bortom den slitna ytan och istället se potentialen.

Golvslipning förnyar golvet

Ett riktigt trägolv kan slipas och på så sätt få en ny och felfri yta. Det enda som krävs är att det finns minst fyra millimeter kvar av golvet. Vill du mäta själv brukar det gå att göra vid exempelvis rör till element där du kan hitta en kant.

En golvläggare har tillgång till de maskiner och redskap som behövs för att åstadkomma en snygg golvslipning. De har också kunskaperna. Ett felbehandlat golv kan få gropar och bli snett, så det är definitivt ett jobb för proffsen. Golvslipning avslutas med ytbehandling. Beroende på vad du önskar kan man lacka, såpa, olja eller vaxa golvet. Hör med din golvfirma. Läs mer om - på denna hemsida: https://www.golvslipningnacka.se/

20 Oct 2021