Planera badrumsrenovering noga och rita en skiss

Har våtrumstapeten släppt? Funderar ni på om kakelfogarna fortfarande håller tätt? Kanske dags att renovera badrummet i så fall. Det är mycket att tänka på vid en badrumsrenovering.

En badrumsrenovering kan kosta en hel del om man inte planerar ordentligt redan från början. Sätt en budget och arbeta utifrån den. Utbudet av badrumsinredningar är så gott som outtömligt och kostnaden kan lätt skena iväg om man låter sig förföras av designade kranar och badkar. Mät upp badrummet och gör en enkel skiss på ett papper. Rita in fönster och dörr men glöm inte att notera om dörren öppnas inåt eller utåt. Renoverar man ett befintligt badrum så kan man också fundera på om man vill placeringen av tvättställ, dusch etc. eller om man vill kanske ändra på något. Naturligtvis kostar det att ändra placering.

Låt er inspireras av inredningsmagasin men håll er till budgeten

Fundera över vilka specifika behov ni har nu men också i framtiden. Behövs det mycket förvaring, tvättmaskin, stort tvättställ så fler än en kan borsta tänderna samtidigt, dusch eller badkar? Rita sen in det ni kommer fram till på skissen. Sen kommer kanske det roligaste momentet i hela planeringen. Vilken stil och vilka färger vill ni att badrummet ska ha? Här är det lätt att gå vilse så det är viktigt att man tänker till ordentligt. Kolla inredningsmagasin och deras webbsajter och varför inte även mäklarens hemsidor med objekt till salu. Där kan man hitta många fina exempel på badrum och låta sig inspireras. Bestämmer ni er för att kakla badrummet så måste ni också bestämma storlek på kakelplattorna. Men man kan variera kaklet och behöver inte ha samma på både golv och väggar. Kanske halvkaklar ni väggarna och sätter en fin tapet på övre delen av väggen? Valmöjligheterna är som sagt oändliga då det komme till badrumsrenovering.

En totalentreprenör kan sköta hela renoveringen

Kontakta gärna en certifierad firma med totalentreprenad inför badrumsrenoveringen och gå dit och visa er skiss och inspirationsbilder. En totalentreprenör kan erbjuda hjälp med alla moment som ingår i en badrumsrenovering. De kan svara på frågor om VVS, kakel, elektricitet, badkar och tvättställ etc. Genom att de gör allt så går det snabbare att renovera badrummet och det brukar dessutom bli billigare. Besök några olika totalentreprenörer och be om en kostnadsfri offert och titta på vilka referenser de har. Gör sedan ert val i lugn och ro.

27 Mar 2020