Pålning gör det möjligt att bygga hus på lös mark

Pålning gör att du kan bygga hus på hur lös mark som helst. För under all mark finns det faktiskt stenfast berggrund. Någonstans. Om du borrar djupt nog.

Även under den lösaste mark finns det berg att hitta. Om man bara borrar tillräckligt djupt ned. Ingenstans på jorden är det nämligen sankmark hela vägen in till planetens kärna. Visserligen finns vulkaner som är öppna ned till det heta lagret av lava, men sannolikt är det inte på en sådan plats du har planerat att bygga hus.

För husbygge är nämligen ämnet för dagen. Många vill bygga ett alldeles eget hus, från scratch. Men det stora intresset för att bygga nytt har också fört med sig en brist på lämpliga tomtmarker. Många tomter har fantastisk utsikt, men mycket lös mark. Kanske har du fått upp ögonen för just en sådan tomt? Då är pålning lösningen på ditt problem.

Pålning tar dig ned till berget och låter dig bygga upp ditt hus

Pålning innebär att pålar av betong eller järn borras eller slås ned i marken, ända ned till den fasta berggrunden. På dessa pålar kan sedan en riktigt stadig och stabil husgrund byggas, oavsett hur marken ser ut i övrigt.

Kommer du bara ned till berget så är det alltså lugnt. Du kan bygga hus på nästan vilken mark som helst. Det gäller bara att vända sig till en erfaren aktör som ska sköta entreprenaden kring pålning och uppförande av grunden.

28 Jun 2022