OVK besiktning är inget ovanligt i Stockholm

Det är möjligt att det sker en OVK besiktning i Stockholm var och varannan dag. I alla fall är det vad man skulle kunna tro om de utförs vart tredje år.

Hur ofta man gör en OVK besiktning beror på vad det är för slags byggnad det handlar om. Är det en där det vistas mycket folk kan det bli redan vart tredje år. Tänker du efter kommer du inse hur många sådana offentliga byggnader det finns i Stockholm och hela dess vida omnejd.

Det kan vara sådana platser som skolor. Där är det ju dagligen en hel del människor som vistas. Likaså på sjukhus och vårdcentraler. Skulle människor ligga på sjukhus och bli ännu sämre av dålig ventilation vore det ju en smärre katastrof, eller hur? Andra byggnader som kontor är också viktiga att hålla friska.

OVK besiktning i Stockholm bidrar till friskare hus

En av orsakerna till att det görs OVK-besiktning i Stockholm och resten av landet är att husen blir friskare av god ventilation. När en byggnad ventileras på rätt sätt är det svårt för till exempel fukt att få fäste. Det torkar liksom ut. I och med det bildas det heller inget mögel.

Mögel är en av de värsta bovarna när det gäller sjuka hus. Har ett hus fått mögel kan även de människorna som vistas i huset eller byggnaden få diffusa men, såsom huvudvärk och trötthet. Vid långvarig vistelse kan det bli värre symptom. Dessutom är det svårt att spåra dessa.

28 Feb 2023