Nedgrävd pool lika med lycklig tonåring

Viktigt att tänka på säkerheten när man har en pool på tomten. Är barnen stora är en nedgrävd pool perfekt när föräldrarna jobbar under varma sommardagar.

Lena och Niklas var trötta på att höra tonåringens gnäll, även om de förstod honom väl. Sonen Albin hade sommarlov och följde ibland med kompisar och deras föräldrar till stugor eller stränder. När den möjligheten inte fanns var han fast hemma. Det var långt till närmaste samhälle – att cykla tog nästan en timme.

De hade försökt så långt det var möjligt att åka till stranden när de slutat jobbet och på helgerna. Men det var inte tillräckligt. De led med sonen som borde kunna njuta av sitt sommarlov. En sensommardag satt de och diskuterade möjligheten att köpa en pool. Albin tränade simning under skolåret och skulle då kunna träna även på sommaren.

Det blev en snygg nedgrävd pool

De hittade en pool som var perfekt. Det skulle bli en nedgrävd pool som ett trädäck skulle byggas runt. Ett pooltak skulle finnas så att de kunde njuta av poolen längre och slippa att skräp hamnade i vattnet. Då de skulle börja gräva under senvintern/våren var de tvungna att berätta för sonen innan den var klar, det kunde inte bli någon överraskning.

De passade på några dagar innan det skulle börja grävas. En dag hade de bestämt att äta en god middag tillsammans och när efterrätten serverades gav de honom ett kuvert. Albin drog ut ett papper där det var en bild på en pool och texten “nästa sommar är vi med pool”. Sonen blev först helt stilla och sen kom glädjetårarna och en massa kramar.

26 Aug 2022