När du behöver någon specialist på plåt

Att arbeta med plåt är ett riktigt hantverk. Det krävs att man förstår hur den fungerar, hur den beter sig och vad den tål. Av tradition har plåttak egentligen bara accepterats på uthus, lider och mindre viktiga byggnader. Då har man hellre valt riktigt tegeltak till boningshus och villor, vilket inte alls är fel. Dock måste vi säga att plåttak är underskattat som skydd och isolering av hus. Plåttak håller i många år, och gör man plåttaket efter alla regler, mått och steg, fungerar det alldeles utmärkt och minst lika bra som tegeltak, men för till betydligt lägre pris.

Det finns plåttak med olika struktur som är fin

Tycker man att plåten är ful, kan man faktiskt skaffa sig ett plåttak med en struktur som påminner om tegel eller andra plattor. Över huvudtaget är plåten ett material som är bland det bästa man kan tänka dig när det kommer till att isolera hus och se till att det håller tätt. Vill man isolera huset bör man anlita en plåtslagare som kan komma över och se över isoleringen och se till att skydda huset så gott det bara går.

Isolering av tak

Vill man isolera taket gäller det att se över hur det ser ut mellan tak och skorsten, mellan taket och hängrännor och stuprännor. Har den som byggt huset slarvat med isoleringen mellan tak och fasad, mellan fasad och fönster, är det mycket viktigt att se över dessa isoleringar och åtgärda dem då nederbörd som kommer under höst- och vintersäsongerna kan åstadkomma stora skador på hus. Varför inte anlita en plåtslagare som är expert på tak se över huset och skapa isolering som är skräddarsydd efter just ditt hus? Då får du bästa tänkbara isolering som passar just ditt hus.

Isolering av fasad

Har man inte sett över isoleringen av fasaden bör man göra det så snart som möjligt. Då gäller det att en plåtslagare ser över hur tätt det egentligen är mellan fönster och fasad. En sådan kan nämligen skräddarsy den isolering i form av plåtskivor som täpper till mellan fönster, fönsterbleck och fasad. Har du önskemål om något särskilt när det kommer till isoleringen är det bra att ta kontakt med en plåtslagare som lyssnar på det som du önskar just för ditt hus. Plåt är ett byggmaterial som håller mycket länge och som är bland det bästa man kan tänka sig när det kommer till isolering av villan. Det är bland det bästa som man kan använda för att skräddarsy just den isolering som du behöver till din fastighet. Läs mer om en plåtslagare som du kan anlita i Stockholm här.

31 Oct 2018