När bygget drar ut på tiden

Om du någonsin har varit involverad i ett byggprojekt vet du säkert att det ofta drar ut på tiden och att man gång på gång måste flytta på olika deadlines.

För dig som behöver genomföra någon form av tak- eller fasadrenovering är vädret en faktor som kan bli mycket kritisk när hösten kommer intågande. Det som var soliga sommardagar vänder snabbt om till hällregn och kyliga temperaturer.

Det är inte bara otrevligt för dig eller de byggarbetare som utför jobbet. Det kan innebära en ren katastrof för ditt hus om det måste stå oskyddat i flera veckor för att en materialleverans är försenad eller att det visar sig att en del av arbetet tar längre tid än planerat.

Ett väderskydd är lösningen

Som tur är finns det en enkel lösning på denna typ av problem. Ett väderskydd skyddar vid förseningar i bygget. Vad är då ett väderskydd? Ett väderskydd kan närmast beskrivas som ett stort tält som man ställer över huset.

Detta tält skyddar mot väder och vind och låter byggarbetarna fortsätta med sina respektive uppgifter utan att det regnar in eller stormar så att det inte går att få något gjort. Det är egentligen konstigt att inte fler utnyttjar denna lösning. Allt som oftast ser man byggen som står stilla på grund av dåligt väder. Det kan kanske vara förståeligt när det handlar om stora byggen i form av flerbostadshus eller kontorsbyggnader - men för vanliga villor finns det ingen som helst anledning.

Vad kostar det?

Kostnaden för väderskydd varierar givetvis beroende på storleken. Ett tält för att täcka en mindre sommarstuga är billigare att hyra än ett som täcker ett rejält hus på 150 kvadratmeter eller mer, delvis för att det förra går mycket snabbare att transportera och sätta upp. Generellt kan man dock säga att det är billigare att investera i hyreskostnaden av ett väderskydd jämfört med att låta bygget ta extra tid.

Att låta bygget stå still kan leda till problem i form av hantverkare som är uppbokade på andra jobb och inte längre kan hjälpa dig när det väl är möjligt att sätta fart igen. Du vill ju dessutom få ditt hus färdigt så att du själv eller dina hyresgäster kan flytta in. Handlar det om en hyresfastighet förlorar du ju pengar varje dag som bygget förskjuts.

Ta helt enkelt en titt på lösningen väderskydd och få fart på bygget!

14 Oct 2016