Många fördelar med fönsterrenovering i Uppsala

Med fönsterrenovering i Uppsala kan man energieffektivisera fönster och öka fastighetens värde. Men det är tyvärr inte alla fönster som går att renovera.

Gamla fönster av bra virke kan i stort sätt hålla hur länge som helst bara man ser till att underhålla dem som man ska. Hur ofta man behöver renovera sina fönster beror på hur utsatt huset är för väder och vind. Inte sällan behöver också de fönster som sitter på husets södersida underhållas oftare än övriga fönster.

Det är viktigt att man renoverar fönstren när färgen och kittet spricker och börjar lossna. Detta för att virket inte ska drabbas av röta. Enklast är att lämna in fönstren till en firma som är specialiserad på fönsterrenovering. Men tycker man att det är roligt och har gott om tid kan man även själv renovera sina fönster.

Fönsterrenovering med energiglas

Vill man ha hjälp med fönsterrenovering i Uppsala kan det vara klokt att först jämföra priser genom att ta in kostnadsförslag. Innan man kontaktar några olika firmor kan det vara bra att funder över om man även vill spara energi genom att montera ett energiglas på bågens insida. Är man osäker vad som är bäst kan man alltid rådfråga en fönsterrenoverare.

En fönsterrenovering är alltid billigare än att sätta in nya fönster men för att det ska fungera måste fönstren vara av bra virke. Fönster tillverkade under sextio-, sjuttio-, och åttiotalet är sällan det. Dessa måste man i de allra flesta fall i stället byta ut.

7 Feb 2023