Målare i Nacka specialiserad på fasadrenovering

Har färgen på fasaden börjat släppa? Vänta inte för länge med att måla om utan boka in en målare i Nacka så fort som möjligt. Här kommer några användbara tips.

Färgen och kulören har stor betydelse för husets utseende men färgens huvudsakliga uppgift är att skydda fasaden mot fukt. Därför ska man inte vänta för länge med att måla om huset om färgen har börjat flagna. Hur ofta fasaden måste målas om beror på vilken typ av färg den är målad med.

Ett hus i Nacka som är målat med oljebaserad färg behöver generellt målas om vart tolfte år. Är fasaden däremot målad med en slamfärg kan man behöva måla om den vart sjätte år. Vid fasadmålning är underarbetet jätteviktigt. Slarvar man med underarbetet kommer man snart behöva måla om huset igen. Det är därför man ska anlita en professionell målare.

Viktigt att ta referenser på den målare man tänker anlita

Bästa tiden att måla om huset i Nacka är på sommaren när risken för regn är som lägst. Därför måste man boka in målaren i god tid inför säsongen. Att anlita en målare för fasadmålning kan kosta en hel del, även om man nyttjar rotavdraget. Därför ska man alltid ta in minst två offerter för att jämföra priser.

För att man ska slippa tråkiga överraskningar måste man även ta referenser från tidigare uppdragsgivare samt dessutom ringa upp dessa och ställa frågor. Relevanta frågor kan exempelvis vara om arbetet blev klart inom utlovad tid, samt om det var något som kunde ha blivit bättre.

Du kan hitta mer info om målare på denna sida: målarenacka.nu

24 Mar 2023