Lönsamt att hyra ut sin personal

Känner du till historien med Manpower? Det hela började på en advokatbyrå som märkte att de hade en mycket effektiv och noggrann sekreterare som gjorde arbetet både snabbt och utmärkt på alla vis. Samtidigt märkte de att det fanns andra advokatbyråer som hade samma behov av liknande personal som de hade. Idén om att kunna dela med sig av sin effektiva sekreterare uppstod någonstans under vägen och affäridén om att starta ett bemanningsföretag föddes. Sedan dess har det uppstått fleratalet bemanningsföretag som erbjuder personal till företag som samtidigt behöver personal, men som inte vet för hur länge, eller av andra skäl inte vill anställa personal under de omständigheter som de befinner sig i just då.

Personaluthyrning inom bygg

Ett sådant företag som har likt Manpower byggt upp en stab med duktiga hantverkare, istället för duktiga sekreterare, är Initium. De arbetar med personaluthyrning. Om du likt dem har många duktiga hantverkare, kan även du hyra ut din personal. Istället för att dina anställda ska gå utan arbete, om det inte är säsong för det, kan du hyra ut dem till de företag som skriker efter hantverkare och andra byggjobbare. Många projekt kan vara stora som till exempel vägbyggen. Det är ju inte något som samma arbetsgivare har som projekt udner mågna år. I stället kan det handla om ett byggprojekt men inom några år. Sedan finns behovet av duktiga hantverkare men på andra ställen.

Istället för arbetslöshet

Många byggjobbare kan uppleva att det är under en begränsad tid som de behövs på en arbetsplats. Arbetar man till exempel med stora projekt som brobyggen, motorvägsbyggen anlägga spår för kollektivtrafiken, såsom spårvagnsräls eller tunnelabanebygg, kan det när arbetet är klart, saknas liknande arbeten för dem som har arbetat hårt under några månader. Vart de sedan ska ta vägen vet ingen. Ofta kan de flytta mellan olika länder som behöver just den typen av arbeten som är deras specialitet.

Om du du har så duktig personal, varför inte hyra ut de hantverkarna? Om du redan har ett eget företag, kan du gott och väl utöka din verksamhet till andra tjänster, som personaluthyrning inom bygg i Stockholm. Det är i Stockholm som de flesta byggjobben finns och att erbjuda personaluthyrning i Stockholm är bland det bästa som du kan göra för att få napp. Då gör du allt det jobba som företagen egentligen behöver göra; kontrollerar byggjobbarnas kompetens, utbildning och eventeulla certifikat, referenser och så vidare. Då behöver de företag som behöver personal, inte lägga ner tid på det.

21 Jan 2019