Livet i klarare färger

Alla önskar nog ibland att livet skulle manifestera sig i klarare färger. Andra gånger är det tvärtom. Tillvaron känns väl intensiv - ett lugnare tempo och en mildare nyans vore uppskattat.

Hur livet artar sig har vi inte alltid något att säga till om. Men i hemmet bestämmer du tonsättning. För de flesta av oss är hemmet den plats där vi helt och hållet kan vara oss själva. När de nödvändiga sysslorna är avklarade kan vi göra precis det vi har lust med. Sova, vila, se på film, läsa eller bygga en klättervägg i vardagsrummet. Hemma bestämmer du. I alla miljöer påverkar färger vår upplevelse av en situation. Genom ett medvetet val av färg till ditt hem kan du påverka din känsla och ditt mående - så välj färg med omsorg.

Vilken färg väljer du?

Generellt säger expertisen att våra sovrum bör inredas i lugna färger. Det hjälper sömnen, inte minst i större städer där utemiljön ofta är stressig och bullrig. I bostadens övriga utrymmen kan vissa rum med fördel ha varma och livliga färger medan andra ges en lugnare nyans och känsla. Man bör också fundera över helheten - hur kommer valet av väggfärg att harmoniera eller kontrastera med övrig inredning och med angränsande rum?

I alla lägen kommer du att ha god hjälp av en målerifirma i Stockholm med erfarenhet. De målar ditt hem snabbt och effektivt, och har gedigen erfarenhet vad gäller både färgval och val av passande färgtyp. Allt blir helt klart enklare med proffshjälp.

16 May 2021