Köpa solceller billigt – vägen till din framtida el

Det är tydligt att rätt tid att satsa på solceller är nu. Tekniken är prisvärd och elpriserna går spikrakt uppåt. Men du vill ändå köpa solceller billigt.

Fram till för något år sedan sades det att man borde vänta med att satsa på solceller då tekniken utvecklades så att priset ändrades år från år. Detta är inte längre sant. Nu blir priserna marginellt lägre varje år, medan elpriserna blir markant högre hela tiden. Därför finns det ingen orsak längre att vänta.

Under åren 2008 till 2012 genomgick solcellsindustrin massproduktionsomställning. Det vill säga, Kina fick upp ögonen för industrin och började tillverka i stor skala. Detta var orsaken till att priserna sjönk enormt under dessa få år. Men därefter planade det ut och vi kan inte vänta oss någon liknande situation igen.

Att köpa solceller billigt är helt möjligt för dig

Att köpa solceller billigt är därför i relation till hur marknaden ser ut. Det finns olika alternativ att välja mellan inom ett visst prisspann – och givetvis vill du ha så hög kvalitet och effektivitet till ett så lågt pris som möjligt. Men vad du än gör – sitt inte och vänta på ett generellt lägre branschpris. Leta istället runt efter bästa priset just nu.

Den marknad som håller på att utvecklas just nu är batterierna. Så vill du ha ett stort batteri hemma kan det vara läge att vänta lite längre. Men om du kopplar upp dig mot det fasta elnätet och växlar din energi, så är det bara att slå till direkt.

9 May 2022