Kontakta en takläggare i Stockholm om det börjat regna in

Om det börjat regna in genom taket finns det inte mycket tid. För att inte följden ska bli stora saneringskostnader bör du kontakta en takläggare i Stockholm.

Även ett relativt nylagt tak kan råka illa ut om en storm är för kraftig. Är taket dessutom gammalt, med många höststormar i sitt bagage, är risken så mycket större. I det ögonblick en takpanna lossnar och lämnar sin position exponeras den underliggande skyddspappen för fukt. När väl fukten börjat få fäste där är det bara en tidsfråga innan vi pratar om mögel och ruttet trämaterial.

Takpannor för ett hus är som tänder för din mun. Om någon skadas, och innandömet exponeras, måste man agera snabbt. Ju längre man väntar med att åtgärda, desto dyrare blir det. Tanken att man inte har råd för tillfället är bara dumsnålt.

Kontakta en takläggare direkt

Ju längre du väntar med att kontakta en takläggare i Stockholm, desto dyrare kan åtgärderna bli. Har trämaterialet under skyddspappen skadats och börjat ruttna kommer mögel som ett brev på posten. Därefter handlar det om att plocka loss ett stort område av takpannorna, riva bort skyddspappen, avlägsna reglar och brädor samt ersätta allt.

Om du agerar snabbt med att kontakta en takläggare i Stockholm kan en kontroll och återplacering av takpannorna göras på nolltid och kostnaderna blir minimala. Emellertid kan åtgärden som beskrevs ovan landa på tiotusentals kronor – i bästa fall. Det är förutsatt att fukt och mögel inte hunnit leta sig in i väggarna.

1 Apr 2022