Kakel - det moderna alternativet för ditt badrum

Det blir allt mer populärt att ha kakel både som väggar och golv i badrum. Det är helt förståeligt att det blir det, kakel är både snyggt och praktiskt. Det är dessutom enkelt att hålla rent.

Badrummet utsätts för en hel del vatten och fukt. När man har vanliga gipsväggar och trägolv är det enkelt att de drar åt sig av fukten. Det gör inte kakel. Man kan installera en duschvägg rakt på en kaklad vägg. Skulle det komma vatten utanför är det bara att ta en trasa eller handduk och torka upp det. Många har kaklet både som väggar och golv, i badrummet passar det alldeles utmärkt att ha det så. Kakel finns också att få i olika färger och mönster.

Göra det själv eller anlita någon?

Det är en del arbete du måste göra innan kaklet sätts. Du måste bland annat mäta hela golvet för att veta hur mycket som behövs, även använda dig av vattenpass och kolla om väggar och golv är jämna. När du gjort det börjar du spackla alla spricor i golvet samt täta vattenanslutningarna. Efter detta ska underlaget förberedas med hjälp av en fixkam. Efter allt detta är det dags att lägga på kakel.

Även kaklet kräver stor noggrannhet och mycket arbete för att få det bra. Detta är vad som krävs om du ska göra det själv. Om du istället väljer att leja bort arbetet kommer du få kaklet perfekt direkt, de kommer utföra arbetet på ett professionellt och noggrant vis.

28 Dec 2020