Hur ofta gör man en golvslipning?

Kanske finns det ett vackert trägolv under den slitna ytan som skymmer trägolvet. Allt man behöver göra är en golvslipning. Innan man sätter igång är det bra att ha tagit reda på lite fakta.

För att man ska kunna slipa sitt trägolv bör det vara av det lite tjockare slaget. Hårda träslag som bok, ask och ek är bra träslag att slipa men det finns även mjukare sorter som fungerar. Då kan det handla om björk och furu. Att man gör en golvslipning på trägolv är det absolut vanligaste men det går även att slipa andra typer av material, som exempelvis betong.

För den som inte gillar själva träfärgen går det alltid att måla golvet. Önskar man ett ljusare golv kan lut vara ett alternativ.

Golvslipning med finish

När golvet har slipats klart och man har avlägsnat det damm som blivit är det dags för slutfinishen. Den kan se lite olika ut. Många väljer att lacka golvet. Lacken lägger sig som ett skyddande hölje över golvet och gör att det blir starkare. Man kan även välja att olja golvet. Då får man ingen hård yta utan mättar träet med oljan så att inget kan tränga ner i träet.

Det finns företag som hyr ut maskiner för golvslipning. Något som kan vara bra om man är kunnig i att slipa golv. Har man aldrig provat är det smidigaste att ta kontakt med ett företag som arbetar med golv. De har svar på frågor och kan dessutom göra jobbet snabb och med ett snyggt resultat. Läs mer om golvslipning på denna hemsida: golvslipningtäby.nu

10 Aug 2021