Hur man får ett jämnt golv

Golvslipmaskiner har en rund slipyta som gör att slipningen blir mycket effektiv. Men det innebär också att man måste veta hur man ska hantera maskinen och vilka knep som finns för hörnen.

Eftersom golvslipmaskiner är stora och med rund slipyta och rum normalt har hörnor, så kan man undra hur det går ihop. Men en kunnig golvslipare vet hur man slipar ett golv för att få hela golvet i samma nivå.

Slipningen i sig går till så att man använder sig av flera olika slippapper i olika grovlek. Hur många olika man använder sig av, och vilka grovlekar, beror på golvets skick och hur mycket ytbehandling som ska avlägsnas. Det viktiga med en golvslipmaskin är att man aldrig står still på samma ställe. Slipningen ska hela tiden röra sig över golvet.

In i hörnen

För att komma in i hörnen och få jämnt längs med kanter, använder sig professionella golvslipare av mindre slipmaskiner som inte har rund slipyta. På det sättet får man hela golvet att hänga ihop och hamna på samma nivå.

Ett golv som är ojämnt ser inte bara illa ut utan är också obekvämt att vistas på. Bordsben, stolsben, soffben och så vidare kan hamna i obalans och det kommer vara något som man framöver kommer bli mycket irriterad på. Är man osäker på golvslipning så ska man därför helst anlita en professionell golvslipare så att resultatet blir det bästa. Det gäller även för ytbehandlingar som kan vara svåra att påföra. Läs mer om golvslipning på denna webbsida: golvslipningnacka.nu

7 Jan 2021