Gör om ditt kök

Det finns en massa olika roliga och enkla sätt som man kan göra om sitt kök på. Det krävs inte alltid en fullständig makeover med nya bänkar, vitvaror och möbler för att det ska kännas som ett helt nytt kök, utan ibland kan det räcka med lite ny färg, nya mattor eller bara en ommöblering. För att du ska får lite inspiration till ditt eget kök har vi här listat ett antal idéer som du kan använda dig av för att med enkla medel ge köket en upprustning.

  1. Måla om köksluckorna. Här finns det många metoder att välja mellan, du kan bland annat själv måla om din köksluckor eller låta en professionell firma sköta det, eller så kan du välja att köpa helt nya luckor. Tänk på att det kan vara svårt att få köksluckorna jämna om du målar dem själv, denna metod lämpar sig bäst om du vill ha en mer rustik stil där penseldragen syns på luckorna. Lämnar du in dina luckor till lackering kan du räkna med att du får tillbaka dem helt jämna och perfekt täckta i precis den färgnyans som du önskar. Nya köksluckor är ett perfekt sätt att ge ditt gamla kök lite ny energi!
  2. Byt ut dina gamla lampor. Det kan vara lätt att glömma att det går att göra rätt mycket med kökslamporna. Varför inte hänga upp en kristallkrona i köket för den där extra lyxiga känslan, eller kanske rostiga metallampor för den där rustika känslan.
  3. Ställ in ett vitrinskåp i köket och placera sedan ditt vackraste porslin inuti för att låta porslinet synas även när det inte används.
  4. Tänk på detaljerna. Det kan röra sig om krukväxter, små prydnadssaker eller tavlor. Allt som ger köket en personlighet är bra.
  5. Snygg förvaring till redskapen. Låt träslevar och vispar stå framme i en dekorativ kruka istället för att ha dem undanstoppade i kökslådan.
  6. Stearinljus ökar myskänslan. Med många stearinljus tända kan du släcka taklampan och få en fin mysbelysning. Vackra ljusstakar bidrar också till helheten
  7. Bygg små grupper av vackra föremål på platser som du inte använder till exempel på fönsterbrädet eller ovanpå skåpen. Glöm dock inte att dessa måste dammas med jämna mellanrum för att inte ge ett sjavigt intryck.
  8. Rama in dina bästa och vackraste recept!
  9. Gå över dina kylskåpsmagneter och välj ut endast de som du verkligen tycker om. Byt ut dessa med jämna mellanrum.
  10. Möblera om! Byt plats på bord och stolar för att se rummet ur ett nytt perspektiv.
1 Feb 2017