Gör ett nytt hus till ditt

Har du köpt ett nytt hus och funderar på hur du ska renovera det så att du trivs ännu bättre? En bra sak som man kan säga om renoveringar är att tänka efter före man startar ett renoveringsarbete. Ibland kan det vara bra att ta hänsyn till den tidsepok som huset är byggt i. Byggnadsvård, kallas det. Har du ett hus från 1950-talet kan det vara roligt att behålla lite grann av huset såsom man tänkte när huset en gång ritades.

Även om man inte behöver gå ”all in” med interiör och möbler i 1950-tals stil bara för att huset en gång byggdes under det årtiondet, kan man i val av tapet, eller färger och inredningsdetaljer välja att renovera i den stilen. Det är sällan som det är snyggt med ett gammalt hus som har renoverats i toppmodernt skick med inredning som står i bjärt kontrast till den stil som huset ritades i. Fråga en byggfirma, om hur man skulle kunna renovera med varsam hand. Ofta har de en hum om hur det en gång såg ut och hur man skulle kunna renovera utan att man bryter av husets stil för mycket.

Finns över 5.600 byggfirmor i Stockholm

Det finns det över 5.600 byggfirmor i Stockholm, så du har väldigt många att välja mellan, nästan för många. Hur ska man veta vilket man ska ta? Är alla lika bra? Vi tror ju inte det, även om man kanske hoppades det. Börja med att googla byggfirma Stockholm. Välj sedan några av dem du får som förslag och be sedan om offert och referenser. 

1. Anlita en firma som har egen försäkring när de kommer ut till kund. Skulle något hända ska det inte ske på bekostnad av din hem- eller villaförsäkring.

2. Välj också en hantverkare som inte är konkursmässiga. Antagligen vill du inte börja om med att leta efter en hantverkare när halva tiden har gått. Dessutom blir allt osäkrare med en hantverkare som inte har en ekonomi som står sig, återbetalningar kan bli osäkra. Du vet inte hur seriösa de är ifall de finns hos Kronofogden och så vidare.

3. Välj enbart en byggfirma som har bra referenser. Tänk inte att det kvittar, för det gör det verkligen. Det är stor skillnad på en hantverkare som är noggrann och någon som bara fuskar. När det kommer till renoveringar vill man inte ha bubblor i plastmattan på golvet, eller lister som inte sitter kant mot kant och så vidare.

4. Välj ett företag som har erfarenhet. Det är stor skillnad på någon som kan fatta mogna beslut inför eventuella problem och som kan lösa olika saker. Alla hus är ju inte likadana, ibland gäller det att kunna hitta unika lösningar för unika hus.

21 May 2018