Golvbutik i Stockholm med stort utbud av olika parkettgolv

Vill ni lägga en parkett? Ett parkettgolv kan se ut på många olika sätt. Besök en golvbutik i Stockholm som har ett större utbud och även kan designa golv.

Parkettgolvet har flera hundra år på nacken. Från början var det ett golv som bara återfanns på slott och finare herresäten. Men i början av nittonhundratalet utvecklades tekniken, och det blev nästintill standard med parkettgolv i stadsvåningar. Så småningom började man även lägga parkettgolv i vanliga medelklasshem.

Ett parkettgolv kan se ut på flera olika vis. Det klassiska är en fiskbensparkett, men det finns även bland annat mosaikparkett och chevronparkett. Det fina med parkettgolv är att man kan anpassa parkettstavarnas storlek efter rummet, vilket gör att man får en bättre helhet. Parkettgolv finns även i flera olika träslag som exempelvis ek, bok och körsbär.

Golvbutik i Stockholm som även kan hjälpa till med golvläggning

Vill man lägga en fiskbensparkett eller något annat parkettgolv ska man vända sig till en golvbutik som har ett lite större utbud av olika golv. Då blir det lättare att hitta den fiskbensparkett som passar rummet och bostaden bäst. Det bästa är om golvbutiken också kan lägga golvet eftersom det ofta blir billigare än att köpa tjänsten från en annan part.

Hur mycket det kostar att lägga en fiskbensparkett beror på hur stor golvytan är samt vilket träslag och vilken ytbehandling man väljer. Ibland kan priserna variera mellan olika golvbutiker i Stockholm, och det kan därför löna sig att jämföra priser genom att ta in offerter.

11 Apr 2023