Gemenskap tack vare innergårdsrenovering i Stockholm

Genom innergårdsrenovering i Stockholm kan man skapa en utemiljö där de boende verkligen vill vara. Då får de också möjlighet att lära känna grannarna.

Vi svenskar är ett ganska tillknäppt folk. För folk av andra nationaliteter ter det sig som obegripligt att vi kan bo och leva i samma hus utan att lära känna våra grannar. Tänk bara på den gamla Hipp Hipp-sketchen där nyinflyttade ska få lära sig svenska seder och bruk.

Kursledaren står tillsammans med några av deltagarna i en lägenhet och tittar ut genom dörrögat. En granne är ute i trapphuset så hon väntar tills denne har gått. Därefter ger hon klartecken att de själva kan gå ut i trapphuset. Det finns en, ganska sorglig, igenkänningsfaktor i detta. Särskilt med tanke på hur många ensamhushåll vi dessutom har. Det finns massvis med människor som skulle må bra av lite mer mänsklig kontakt.

Innergårdsrenovering i flera steg

Ett sätt att ge bättre möjligheter för de som är grannar att mötas på ett naturligt sätt, är att se till att husets innergård lockar till vistelse där. Hur ser det egentligen ut på er innergård i Stockholm? Får man lust att vara där? Eller är det mest risiga buskar, vattenpölar, överfulla cykelställ och trista gamla utemöbler?

I så fall är det kanske dags att satsa på en innergårdsrenovering. I grunden bör man se över dränering och belysning. Nya planteringar och ny stenläggning som fortsättning. Sen är det bara att bygga på med mysfaktorer och snart kommer alla att vilja vara där.

Mer information om innegårdsrenovering kan du läsa här innergårdsrenoveringstockholm.se

3 Feb 2023