Fräscha upp badrummet till liten kostnad

När man tänker på att renovera ett badrum så kanske man tror att det är ett stort projekt som kommer kosta mycket pengar. Men det går att fräscha upp badrummet på ett billigare och enklare sätt.

Om man är missnöjd med utseendet på badrummet så finns det flera olika trick man kan börja med att ta till. Innan man bestämmer sig för att göra en dyrare renovering. Först och främst kan man göra en ordentlig rengöring som påminner om en flyttstädning. Sedan kan man lätta upp badrummet genom att ta in gröna växter, tända ljus och nya handdukar. Ibland kan det vara allt som behövs för att man plötsligt ska börja trivas igen.

Ett annat knep är att be en vän inreda badrummet. För det är ofta man själv som har fastnat i gamla vanor som man egentligen är trött på. Fungerar inte det heller så kan man ta nästa steg. Nämligen fundera över om det räcker att byta ut vissa delar av badrumsinredningen. Det är kanske spegelskåpet som ser slitet ut. Kommoden. Toalettstolen. Handfatet eller duschkabinen. Inte det heller?

Då kan man gå på nästa steg som är att ta reda på om det går att måla ytskikten. I de fall som det fungerar så kan det vara den lättaste och enklaste badrumsrenoveringen som gjorts. Och den går ju sedan att göra om igen om man tröttnar.

Byta ut ytskikten

Har man tur så går det ibland att byta ut ytskikten utan att behöva göra om på djupet. Det kan vara en plastmatta eller kakel och klinker som släpper så pass lätt att det inte påverkar djupare. Men även om det går så är det viktigt att göra om fuktspärren. För den lär följa med ytskiktet. Och om fuktspärren är borta så finns det ingen hejd på skadorna som kan komma efter renoveringen. Det är inget man ska slarva med.

Redo inför framtiden

Då du bestämt dig för att renovera ditt badrum i Stockholm så kan det vara klokt att fundera över din smak genom åren. Kanske är det så att smaken ändras ganska snabbt. Och då kan det vara klokt att lägga ett ytskikt i badrummet som är mer neutralt till sin stil. På det sättet går det enklare att förändra stilen med en annan inredning nästa gång man tröttnar igen. Att vara klok i förväg sparar pengar i det långa loppet!

23 Nov 2020